WALDORF SALÁTA
WALDORF SALÁTA
Hozzávalók
a salátához:
5 dkg dióbél
1 nagy fürt szőlő
1 csomag zellerszár
60-70 dkg savanykásabb alma
1 citrom leve
az öntethez:
1 nagy doboz joghurt (450-500 g)
1 evőkanál méz
3 kávéskanál mustár
2 citrom
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld / zellerzöld
A diót szárazon megpirítom pár perc alatt, majd kihűlés után durvára vágom.
Az almát megmosom, a magházát kivágom és nagylyukú reszelőn lereszelem. A zellerszárak végét levágom és mosás után ezeket is lereszelem, vagy vékonyan felszeletelem. Tálba teszem őket, meglocsolom a citrom levével, és összekeverem.
Hozzáadom a félbevágott és kimagozott szőlőszemeket.
Az öntethez kézi habverővel összedolgozom a joghurtot, a mézet, a mustárt, a citromok reszelt héját és a felaprított petrezselyemzöldet, sózom, borsozom.
Elkeverem a zelleres almával, és a végén rászórom a diót amivel átkeverem.
Lefedve legalább egy órára hűtőbe teszem, és ott tárolom. Napokig rá lehet járni.